Krem z pomidorów



Stopień trudności: łatwe
Ilość : 2 porcje

Składniki:
- puszka pomidorów bez skórki ( ok. 2 zł)
- kilka plasterków marchewki (cała marchewka ok 0,40 zł)
-  pół cebuli ( ok. 0,50 zł)
- 50 gram sera żółtego ( najlepiej kupić starty) - ( ok. 2 zł)
- przyprawy: sól, pieprz, bazylia, oregano i inne do smaku
- łyżka oleju

Przybory kuchenne:
- nóż

- garnek
- tarka
- łyżeczka
- miseczka
- blender

Sposób przygotowania :
1) Marchewkę i cebulę smażymy w garnku
2) Do garnka dodajemy pomidory i dusimy na małym ogniu
3) Miksujemy warzywa w garnku i doprawiamy przyprawami
4) Przelewamy krem do miseczki, posypujemy startym serem i dekorujemy świeżą bazylią.




0 komentarze:

Prześlij komentarz

 

Obserwatorzy