Owoce granatu dodają tej sałatce niezwykłego słodkiego i orzeźwiającego aromatu, ale
również wartości odżywczych.
Początkujący mogą mieć trochę zabawy z wydostaniem pestek z twardej łupiny, więc
podaję prosty sposób:
- owoc przekrój delikatnie w poprzek
- przygotuj miseczkę
- weź jedną połówkę i uderzaj tępą stroną noża (lub drewnianą łopatką) w górną cześć owocu, ziarenka będą wypadać do podstawionej miseczki
Składniki dla 2 osób:
1 opakowanie mieszanki sałat Fit&Easy Weekend
2 owoce granatu
200 g sera typu gorgonzola
garść orzechów włoskich
1 łyżeczka płynnego miodu
1 cm korzenia imbiru
Przygotowanie:
Mieszankę sałat wysyp na talerz. Ser pokrój w kostkę i dodaj do sałaty. Owoce granatu
umyj - z jednego wydrąż pestki i dodaj do kompozycji, a z drugiego owocu wyciśnij
sok i dodaj do niego miód oraz starty korzeń imbiru. Wymieszaj dokładnie i tak
przygotowanym sosem polej sałatkę.
artykuł sponsorowany: Fit&Easy
0 komentarze:
Prześlij komentarz