Stopień trudności: łatwe
Ilość osób : 2 -3 osoby
Składniki:
- 6 dużych cebul - ( 2 zł)
- 3 łyżki masła ( ok. 0,50 zł)
- 1 kostka rosołowa drobiowa ( 0,50 zł)
- 1 łyżeczka cukru
- litr wrzącej wody
Przybory kuchenne:
- garnek
- naczynie o pojemności 1 litra
- blender
Sposób przygotowania:
1) Obierz cebulę i pokrój w drobną kostkę
2) Roztop masło w garnku ( na średnim ogniu)
3) Wrzuć cebulę do garnka, gdy się zeszkli ( będzie złotawa) dodaj łyżeczkę cukru i wymieszaj
4) Kostkę rosołową rozpuść w litrze wrzącej wody, zrobisz wtedy bulion
5) Wlej bulion do garnka z cebulą, wymieszaj wszystko i gotuj 5 minut
6) Zmiksuj blenderem zupę i smacznego :)
0 komentarze:
Prześlij komentarz