Papryczki nadziewane mięsem


Porcja dla 2 osób
Stopień trudności: łatwe

Składniki:
- 400 gram mięsa mielonego ( ok. 7 zł)
- 2 małe papryki ( ok. 1,70 zł)
- mały koncentrat pomidorowy ( 0,80 zł)
- pół małej cebuli ( 0,30 zł)
- 5 pieczarek ( ok. 0,50 zł)
- przyprawy: papryka słodka, sól, pieprz, przyprawa do burrito, bazylia i oregano (łącznie ok. 1,30 zł)
- ok. 10 dag startego sera żółtego ( ok. 1,50 zł)
- łyżka oleju
- opcjonalnie listki bazylii do dekoracji

Przybory kuchenne:
- patelnia
- drewniana łyżka
- nóż

Sposób przygotowania:
1. Ustaw patelnię na kuchence na średnim ogniu i rozgrzej olej
2. Pokrój cebulę i pieczarki w drobną kostkę  i usmaż na oleju
3. Wrzuć mięso do warzyw i duś aż nie będzie czerwonego koloru mięsa
4. Dodaj koncentrat pomidorowy i odrobinę wody
5. Rozgrzej piekarnik na 200 stopni
6. Dopraw przyprawami mięso i posmakuj! Jeśli uznasz, że mięso jest za mało wyraziste dopraw mocniej
7. Ściągnij z ognia mięso
8. Przekrój wzdłuż papryki i napełnij je mięsem
9. Zetrzyj ser na grubych oczkach i połóż na paprykach
10. Gdy piekarnik będzie nagrzany umieść w nim papryki ( ustaw je w połowie piekarnika) i piecz ok. 7 minut
11. Gdy ser się roztopi wyjmij je, podawaj ciepłe.



0 komentarze:

Prześlij komentarz

 

Obserwatorzy